Waarom ik voor een door WordPress gehoste site heb gekozen

Het lijdt geen twijfel dat WordPress een opmerkelijk platform is om te publiceren, maar pas op voor de valkuilen van zelf-gehoste blogs en websites.

Ik worstelde ongeveer twee en een half jaar met mijn door WordPress.org zelf gehoste site. De problemen waren niet te stoppen, en de forums om de problemen op te lossen, even niet te stoppen. Je raakt verstrikt in een steeds dieper wordend doolhof van ‘oplossingen’. De blog is te traag? Versnel het met een plug-in! Onzeker? Bescherm het als een plug-in! Plug-ins die u problemen geven? Sorteer ze met een plug-in? Alternatief, volg een master in WordPress-codering en los deze problemen zelf op.

Er zijn meer plug-ins en coderingsoplossingen beschikbaar dan de meesten van ons warme diners hebben gehad, maar vaak dragen ze bij aan het dilemma in plaats van het weg te nemen.

Dan raak je een beetje geobsedeerd door een of ander probleem. De mijne was sitesnelheid. Ik dacht: ‘oh, ik moet ervoor zorgen dat het in minder dan twee seconden wordt geladen, anders blijft er niemand in de buurt om het te zien.’ Ik heb het getest op pingdom van Dallas naar Nederland, ik heb caching geïnstalleerd om het te versnellen, Wt3c of is het W3tc, het spijt me, ik raak in de war met al deze acroniemen.

Deze caching voert allerlei wonderbaarlijke aanpassingen aan uw codering uit om uw site naar de top te laten gaan, en het wordt door iedereen aanbevolen. Het kostte me een tijdje om te begrijpen hoe ik die moest gebruiken zonder de site elke keer dat ik hem installeerde te laten crashen. Ah, maar je hebt MAX CDN nodig om de configuratie echt te laten werken, zie je W3tc op zichzelf, is als een paard met drie benen.

Ik zou kunnen doorgaan, de hoeveelheid tijd die wordt verspild aan plug-ins, thema’s, tweaks en kerstballen voor mijn zelf gehoste WordPress-site, hoef ik niet over na te denken.

Uiteindelijk was het die oude bekende, de internethacker die me erin had geluisd (ik had net een aardig bericht naar abonnees gestuurd om hen uit te nodigen materiaal via de website in te dienen) ik ontdekte een leeg wit scherm met een vreselijke kleine informatie over hoe mijn site was uit de lucht.

Daarna was het Gotohellgodaddy, geen zelf-gehoste WordPress SmurdPress meer voor dit meisje!

Het einde?

Nou, ik heb niet zoveel ‘controle’ over dingen, maar ik heb wel een beveiligde website. Laat de beveiliging, de snelheid, de thema-ologie en codering over aan de experts, vergeet je verslaving aan plug-ins, laat staan ​​over AdSense en al dat gezeur (ik denk dat ik in de hele periode £ 29 heb verdiend). Laat vooral je behoefte aan ‘knutselen’ achter je, laat al die forums achter je en concentreer je op datgene waar je echt om geeft. In mijn geval schrijven en publiceren.

Zoooo veel beter, ik wou dat ik het jaren eerder had gedaan. De kosten? Minimaal vergeleken met de tijd en het geld dat verspild wordt aan het proberen de zelf-gehoste versie van WordPress te verslaan. Met WordPress.com kan ik mijn domein hosten voor £ 15 en een mooi thema kopen en dat is alles.

Of ik kan iets meer dan £ 200 uitgeven voor een ‘zakelijke’ site en heb het twijfelachtige voordeel dat ik zo vaak van thema kan wisselen als ik wil. WordPress heeft een reeks ‘premium-thema’s’, waarvan sommige te duur en ondergecodeerd kunnen zijn, maar het is nog steeds veel beter (voor mij) dan de zelf-gehoste route te volgen en een thema van de ontwikkelaar te uploaden.

Mijn advies, vind je een goed thema? En blijf erbij.

Met de zakelijke versie van WordPress krijg je wel e-commerce als je spullen op je site wilt verkopen. Dat kan voor sommigen de moeite waard zijn, maar als je gewoon een efficiënte site wilt om je materiaal te laten zien, dan heb je dat allemaal niet echt nodig. Een goed thema van £ 70 of £ 80 en £ 15 om je domein te hosten en eh voila!